«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Міністр транспорту США закликав міжнародну спільноту продовжувати підтримувати Україну

07.04.2023


Міністр транспорту США Піт Буттіджедж закликав міжнародну спільноту продовжувати підтримувати Україну в питаннях розвитку логістики, збереження критичної інфраструктури та відбудови зруйнованих об’єктів інфраструктури.

Про це він заявив під час конференції «З’єднуючи Україну з Європою та світом — реконструкція та розвиток сталої транспортної інфраструктури та ефективних ланцюгів постачання», яка пройшла в польському Жешуві зі участі представників міністерств транспорту 23 країн світу. Захід відбувся за підтримки Міжнародного транспортного форуму (ITF).

«Я хочу подякувати Віце-премʼєру України Олександру Кубракову за дружбу і лідерство. Усім міністрам, віце-міністрам і лідерам, присутнім на конференції з усього світу, ми вдячні за ваше партнерство.

Разом ми будемо збільшувати пропускну спроможність залізничної мережі України, щоб допомогти компенсувати втрати від обмеження доступу до морських перевезень. Разом ми допоможемо Україні зберегти її найважливішу інфраструктуру під час цієї війни та допоможемо відновити транспортні шляхи, пошкоджені війною.

Дороги та мости, які сьогодні понівечені бомбами і по яких досі ходять українські герої, які відправляються на передову, будуть відремонтовані та модернізовані, щоб перевозити українські сім'ї на роботу, в ресторани та на сімейні урочистості в мирний час», — заявив Піт Буттіджедж, Міністр транспорту США.

Він наголосив, що своєю агресією в Україні росія підриває глобальну безпеку, загострює продовольчу та енергетичну кризу, провокуючи зростання цін і поширення голоду в найбідніших країнах Африки та Азії.

Дякуємо Піту Буттіджеджу за підтримку та переконані, що наше партнерство охоплюватиме не тільки проєкти допомоги Україні, але й взаємовигідні інвестиційні проєкти, які ми запустимо відразу після Перемоги.

 








Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України






Назад в раздел