«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Мінрегіон оновив Перелік національних стандартів промисловості будівельних матеріалів

09.07.2020

Мінрегіон встановлює Перелік стандартів щодо промисловості будівельних матеріалів, відповідно до Закону України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності» та постанови Кабінету Міністрів України «Про визначення сфер діяльності, в яких центральні органи виконавчої влади та Служба Безпеки України здійснюють функції технічного регулювання».

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов підписав наказ Мінрегіону «Про затвердження Переліків національних стандартів, відповідність яким надає презумпцію відповідності виробів вимогам Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд». Наказ опубліковано на сайті міністерства.

Згідно з законодавством, будівельні вироби мають відповідати основним вимогам, визначеним у Технічному регламенті щодо споруд, в яких вони застосовуються, зокрема, національним стандартам ДСТУ і гармонізованими європейськими ДСТУ Б EN,  будівельним нормам та повинні бути промарковані національним знаком відповідності. Лише такі вироби можуть вільно продаватись та використовуватись у будівництві на території України.

Востаннє Перелік національних стандартів щодо відповідності будівельних виробів вимогам Технічного регламенту оновлювався у 2015 році.

«Будівельна галузь не стоїть на місці – оновлюється законодавча база, українські стандарти гармонізуються з європейськими. Використовуються нові типи будівельних виробів, зокрема іноземного походження, технічні вимоги до яких раніше були відсутні. Оновлення стандартів промисловості будівельних матеріалів за останні 5 років – необхідний крок, який позитивно вплине на виробників, розповсюджувачів та кінцевих споживачів і сприятиме оздоровленню конкуренції на ринку будівельних виробів», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.


Інформацію використано з сайту Мінрегіону






Назад в раздел