«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Мінвідновлення та Базельський Інститут Управління уклали Меморандум про співпрацю

31.03.2023


Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Базельський Інститут Управління працюватимуть над мінімізацією корупційних ризиків під час використання державних і донорських коштів, виділених на реконструкцію критичної інфраструктури. Йдеться про посилення антикорупційного комплаєнсу у галузі дорожнього господарства та перевірку ризиків доброчесності при визначенні вартості дорожніх робіт та послуг.

Відповідний Меморандум про співпрацю підписали Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Президент Базельського Інституту Управління Пітер Мауер, а також Генеральний директор Базельського Інституту Управління Гретта Феннер

«За оцінкою Світового банку потреба у відновленні загалом становить 411 мільярдів доларів. Найбільше коштів потребують житло та об’єкти критичної інфраструктури. 

Україна активно працює над залученням міжнародних партнерів, урядових та неурядових організацій. Системність фінансової допомоги напряму залежить від ефективних антикорупційних заходів. Вже зараз працюємо над цифровізацією процесів та реформою сфери закупівель для забезпечення прозорісті та підзвітністі всіх етапів відбудови. 

Ми вдячні за те, що Базельський інститут управління є партнером у наших зусиллях щодо зміцнення внутрішнього контролю та сприяння доброчесності в сфері   інфраструктури», – розповів Олександр Кубраков.

Меморандум передбачає підтримку зусиль України щодо утримання та відновлення критичної інфраструктури. Йдеться про посилення  стійкості та доброчесності в операційних процесах Мінінфраструктури та підпорядкованих підприємствах.

Співпраця також передбачає:  

-   проведення оцінки корупційних ризиків;

-  розробку планів щодо визначення ризиків корупційних кримінальних правопорушень  та антикорупційних планів;

-  визначення заходів щодо зниження ризиків шахрайства та корупції;

- навчання посадових осіб, відповідальних за дотримання доброчесності та впровадження антикорупційної політики.

Базельський інститут управління — це незалежний центр, який працює з партнерами у державному та приватному секторах у всьому світі для боротьби з корупцією, іншими фінансовими злочинами та для покращення якості управління на глобальному рівні. 






Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України





Назад в раздел