«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Міські голови Львова та Маріуполя уклали Декларацію солідарності для подальшої відбудови українського Маріуполя

01.03.2023


Відбудова України: Львів підтримає Маріуполь на шляху до відродження

Мери Львова та Маріуполя уклали Декларацію солідарності. Спільна ініціатива міст-побратимів покликана координувати зусилля для відбудови українського Маріуполя разом із Державою та міжнародними інституціями. Очікується, що до цього відкритого формату співпраці доєднаються міста-партнери по всьому світу.

Також анонсовано створення Платформи відродження «Mariupol Reborn». Проєкт з відбудови міста виконується за дорученням голови Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка.

«Віримо в ЗСУ та невідворотність Перемоги України. Тому готуємося до звільнення Маріуполя зараз. Якісне планування процесу відбудови та пошук ресурсів в рази спростить та пришвидшить відродження міста. Вдячний Андрію Садовому та всім партнерам, які зараз активно підтримують Маріуполь та маріупольців. Спільно зі Львовом залучимо нових партнерів з кращою експертизою, яка матиме вирішальне значення для успіху «Mariupol Reborn», – Вадим Бойченко.



17 лютого у Варшаві презентували проєкт 
відродження Маріуполя після деокупації «Mariupol Reborn». За інформацією Маріупольської міськради, російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф - місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Наразі у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники зносять пошкоджені будинки у місті, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.







Маріупольська міська рада





Назад в раздел