«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Модернізація нормативних засад контролю якості у будівельній галузі

14.02.2022


Як відомо, функції національного органу стандартизації України виконує Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ»).   

13 січня 2022 р. на сайті ДП «УкрНДНЦ» оприлюднено повідомлення про розроблення низки стандартів (ДСТУ), які у разі прийняття буде рекомендовано застосовувати для забезпечення контролю якості при виконанні відповідних ремонтно-будівельних робіт, що безумовно дотично до сфери професійної діяльності інженера технічного нагляду.

Зокрема, в цих проектах ДСТУ визначено переліки робіт, на які складаються акти приймання закінчених прихованих робіт, порядок проходження вхідного контролю виробів та матеріалів на відповідність національним стандартам, технічним умовам, паспортам та іншим документам, що підтверджують їх якість, а також вимогам проекту, тощо.

Проекти національних стандартів в електронному вигляді можна отримати за електронною адресою: ndibv_post@ukr.net. Строк подання коментарів встановлено: 60 календарних днів з дня оприлюднення повідомлення.

Додаткова інформація ТУТ 






Назад в раздел