«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Чернігівщині відкрито рух тимчасовим мостом через Десну

05.07.2023


На Чернігівщині відкрили проїзд тимчасовим мостом через річку Десна, який сполучатиме обласний центр із Києвом. 

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

Міст забезпечить пряме сполучення для пасажирського транспорту між Києвом та Черніговом, Меною, Городнею, а також іншими громадами правобережної частини Чернігівської області. Зокрема, автомобілістам тепер не доведеться користуватись 30-кілометровим об’їздом. 

Щодо вантажівок, то проїхати тимчасовим мостом зможе тільки той транспорт, який має загальну масу до 18 тонн і навантаження на вісь до 7 тонн.
 
У Службі відновлення зазначають, що зведення тимчасової споруди тривало майже рік і було ускладнено процесом ліквідації наслідків ведення бойових дій та знешкодження боєприпасів, що знаходилися на дні річки.
 
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Агентством відновлення продовжують системно працювати над забезпеченням транспортного сполучення зі звільненими від російської окупації громадами. Зокрема, акцент робиться на створенні транспортних коридорів для руху вантажного транспорту.
 
З початку повномасштабного вторгнення в Чернігівській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. На 20 з них проїзд вже відновлено. Капітально ж відремонтовані 6 мостів. Ще стільки ж знаходяться в роботі.
















Назад в раздел