«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Дніпропетровщині відновили Криворізьку центральну районну лікарню, пошкоджену росіянами у перший рік повномасштабної війни

17.11.2023


Вже понад півтора року російська армія прицільно обстрілює та нищить цивільну інфраструктуру України, в тому числі й медичні заклади. 

Так, восени 2022 року на Дніпропетровщині внаслідок вибухової хвилі від ворожої атаки було пошкоджено Криворізьку центральну районну лікарню. Постраждав фасад медзакладу та вилетіли вікна. Будівля лікарні потребувала поточного ремонту. 

При цьому лікарня не припиняла надавати медичну допомогу населенню. Лише за минулий рік було виконано близько 1 400 операцій, 4 500 хворих проліковано стаціонарно. Крім того, у медзакладі продовжують надавати реабілітаційну допомогу стаціонарно та амбулаторно. Зокрема, за 2022 рік стаціонарну реабілітацію пройшло близько 500 осіб, а амбулаторну – 3 500 пацієнтів.

Завдяки спільним зусиллям партнерів, зокрема Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Люксембурзького Червоного Хреста, повністю вдалося замінити 141 вікно у лікарні та здійснити поточний ремонт. Зараз медичний заклад продовжує працювати та повноцінно надавати потрібні медичні послуги населенню регіону. 

Загалом від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1 468 об’єктів медзакладів та 193 – зруйновані вщент. 421 об’єкт медзакладів вдалося відновити повністю та ще 413 – відновлено частково. При цьому на Дніпропетровщині повністю відновлено 60 об’єктів медзакладів, ще 21 об’єкт – відновлені частково. 













Міністерство охорони здоров'я

Назад в раздел