«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Київщині відновлено понад 13 тисяч об'єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій

16.10.2023

На Київщині вже відновили понад 13 тисяч об'єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій.
Усього було зруйновано та пошкоджено понад 28 тисяч об'єктів.

Це багатоповерхівки, приватні будинки, медзаклади, школи, дитсадки тощо. Крім швидкого та якісного відновлення, у людей є запит на справедливість та ефективну боротьбу з корупцією. Ефективне відновлення та будівництво демократичного суспільства – це не лише про швидкість. Це насамперед про зміну підходів на всіх етапах робіт. Це про ефективне використання коштів та блокування будь-яких незаконних схем.

З перших днів контроль за всіма етапами відбудови був посилений. Я звернувся до всіх правоохоронних органів Київщини з проханням провести повну об'єктивну перевірку тендерів та закупівель із відбудови. Перші результати вже є. Перевірки тривають.

При КОВА створили Спостережну раду з питань відбудови за участі представників міжнародних інституцій та громадських організацій, незалежних експертів. Сформували каталог відновлення Київщини за 2022 рік. У роботі – каталог відбудови за 2023 рік.

Цього тижня створили робочу групу «Прозорість та підзвітність». До її складу увійшли представники правоохоронних органів, НАЗК та інших антикорупційних інституцій. Формуємо пакет конкретних антикорупційних заходів.

Також створили комісію, яка перевіряє роботи на об’єктах, що відбудовуються. Спершу на 56 об’єктах, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовник робіт на них – КОВА. До складу комісії входять представники профільних департаментів КОВА, правоохоронних органів, технагляду, Держпраці, спостережної ради, ДТЕКу тощо. До перевірок запрошуємо народних депутатів, представників ЗМІ, мешканців будинків та громадськість. На місцях будемо фіксувати всі проблемні питання та оперативно їх усувати. Уже перевірили відбудову дитсадка в Бишеві. На черзі – 4 багатоквартирні будинки в Бучі.

Наступного тижня продовжимо роботу з проведення тендерних закупівель. Департамент регіонального розвитку КОВА планує провести 9 тендерів. Зокрема, з відбудови садочків, житлових будинків, медзакладів, шкіл. Запрошуємо всіх охочих взяти участь. Також зауважу: буде використовуватись уніфіковане технічне завдання для всіх учасників тендеру, яке рекомендоване фахівцями ПРООН.























Голова Київської ОДА

Назад в раздел