«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Київщині вже відновлено повністю та частково понад 12 тисяч об'єктів

29.06.2023


На території Київської області вже відновлено більше 12 тисяч об'єктів, пошкоджених унаслідок військової агресії РФ.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

“На сьогодні повністю або частково із забезпеченням життєдіяльності відновлено 12 108 об’єктів, пошкоджених унаслідок військової агресії росіян”, - зазначив Кравченко.

Зокрема, повністю відновили 6 767 багатоповерхівок та приватних будинків, ще 3 919 – частково із забезпеченням життєдіяльності. Уже відбудували 187 шкіл та дитсадків, 100 медзакладів, 67 адмінбудівель і ЦНАПів.

Голова ОВА зауважив, що пріоритет надається передусім відбудові житла, адже це сприятиме поверненню жителів області додому, дасть можливість створити додаткові робочі місця і позитивно позначиться на економічному розвитку регіону.

Крім того, за його словами, успішно реалізовується проєкт із відновлення багатоквартирних будинків у межах платформи United24. Роботи вже тривають на 7 об’єктах, ще 11 – на черзі. Усі будинки плануємо відбудувати до кінця року.

Також у рамках обласної програми «Нова оселя» закупили 31 квартиру для жителів Київщини. Планують закупити до 27.

Коштом обласного бюджету відбудовують 93 приватних будинки в 15 громадах Київщини.

В Ірпені навпроти ЖК «Ірпінські Липки» також триває комплексне відновлення приватних будинків, які були пошкоджені або зруйновані росіянами. Тут без житла залишилися понад 300 мешканців.

“Ми повернемо їх додому. 31 об'єкт буде капітально відремонтований, ще 30 малоповерхових житлових будинків побудуємо з нуля”, - наголосив Кравченко.

Він повідомив, що згідно з рішенням уряду за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії планується реалізація 159 проєктів у восьми областях України. На Київщині в межах цієї ініціативи буде відновлено 38 об’єктів. Зокрема, за 11 багатоквартирними будинками розпорядником коштів є Державне агентство відновлення, за 17 багатоквартирними будинками та 10 школами і садками – Київська обласна військова адміністрація.

Як повідомлялося, загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ в Київській області було зруйновано чи пошкоджено 27 226 об’єктів. Основний «удар» припав саме на житло – 24,3 тис. об’єктів.

Крім цього, постраждали 227 шкіл та садочків, 125 адміністративних будівель і ЦНАПів, 128 медичних закладів, 138 культурних та релігійних споруд.









Назад в раздел