«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Миколаївщині відновили обласну офтальмологічну лікарню, яка постраждала у перший рік повномасштабної війни

04.03.2024


У Миколаївській області відновлено обласну офтальмологічну лікарню, яка постраждала внаслідок обстрілу росії ще навесні 2022 року. 

Миколаївська область та місто Миколаїв ще з перших днів повномасштабної війни перебувають під системними обстрілами з боку рф. Ворог нещадно руйнує цивільні та комунальні об’єкти інфраструктури, серед яких є й медичні заклади. Крім того, внаслідок постійних артобстрілів та авіабомбардувань, гине цивільне населення регіону. 

У навесні 2022 року уламками ворожого снаряду було пошкоджено покрівлю та 70 вікон 4-поверхового лікувального корпусу Обласної офтальмологічної лікарні. Медзаклад потребував поточного ремонту. 

Завдяки зусиллям місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити вікна та здійснити ремонт покрівлі (331 м²). Ремонтні роботи було завершено у грудні 2023 року.

Зазначимо, що лікарня обслуговує мешканців міста всієї області та надає спеціалізовану та високоспеціалізовану третинну медичну допомогу, зокрема хірургічну. Медзаклад, як і до повномасштабної війни, продовжує цілодобово працювати та надавати медичні послуги. Зокрема, лише за минулий рік лікарня амбулаторно прийняла 49 тис. пацієнтів та ще 5 тис. людей отримали стаціонарне лікування. 

Нагадаємо, що попри війну відновлення українських лікарень є одним із пріоритетів для держави. Саме тому роботи з відновлення триватимуть й надалі. Зокрема, лише на Миколаївщині було відновлено повністю 81 об’єкт медзакладів та ще 51 відновлений частково. 

Загалом по всій Україні ворог пошкодив 1 535 об’єктів медзакладів та 201 – зруйнував вщент. 508 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 360 – відновлені частково. 











Міністерство охорони здоровʼя України

Назад в раздел