«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На Полтавщині планують реконструювати дитсадок за «Програмою з відновлення України»

08.03.2024


Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін з робочою поїздкою відвідав Котелевську громаду. Разом з головою ТГ Тетяною Корост оглянули об’єкт, який планують відновити за «Програмою з відновлення України». Зокрема, йдеться про реконструкцію дитсадка з добудовою найпростішого укриття. Захисна споруда буде розрахована на 70 людей. Також передбачені умови для людей з інвалідністю.

Як розповіла Тетяна Корост, планують добудувати укриття, утеплити фасад, замінити покрівлю, вікна та двері. На проєкт виділено субвенцію у розмірі 20 млн грн. 4 млн 400 тисяч – кошти громади.
«Ця будівля вже кілька років не використовувалася. У громаді багато переселенців з дітками. І коли проєкт буде реалізовано, дитсадок зможуть відвідувати як діти переселенців, так і діти жителів громади. Функціонуватимуть чотири групи. Дитсадок розрахований на 60 дітей. Адже наразі в нас всі дошкільні заклади переповнені», – сказала Тетяна Корост.

Заступник начальника ОВА відвідав ліцей, де планують будувати укриття. Наразі громада вже розробила кошторисну документацію та передбачила кошти з місцевого бюджету. Оглянули й укриття місцевої школи, в якому минулоріч завершили ремонт. Воно відповідає всім вимогам, є кілька кімнат, санвузли, запаси води.
Заступник голови зустрівся з управлінським активом та депутатським корпусом.

«Приємно, що навіть у складних умовах сьогодення громада розвивається та дбає про своїх мешканців. В умовах воєнного стану важлива безпека людей, а особливо наших дітей. Тож кожен освітній заклад має бути забезпечений укриттям. Для громади важливе та вагоме досягнення, що на умовах співфінансування реалізовуватимуть проєкт з реконструкції дитсадка з будівництвом укриття за «Програмою з відновлення України», – зауважив Максим Калінін. – Також з головою громади обговорили ще низку ініціатив, які планують реалізувати в громаді».





















Полтавська обласна військова адміністрація

Назад в раздел