«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На деокупованій Херсонщині у селі Посад-Покровське оголошено тендери на 81 нове будівництво і 39 капітальних ремонтів осель

30.01.2024


У с. Посад-Покровське Херсонської області продовжують реалізовувати проєкт відбудови.

5 будинків площею 70 квадратних метрів кожен, у яких вже зведено стіни, завершена покрівля. На черзі – внутрішні роботи.

Триває закладення фундаменту чотирьох осель. Ці будинки будуть з підвалами. Їхня площа - 90 метрів квадратних. Таких будівель буде 22.

Загалом оголошено тендери на 81 нове будівництво і 39 капітальних ремонтів осель.

Паралельно фахівці працюють над відновленням мереж електро-, газо-, водопостачання та доріг й автомагістралей. Роботи триватимуть до повного відновлення села.

За планом буде споруджено стильні типові будиночки та вся необхідна інфраструктура. Такий підхід необхідний, адже село окупанти знищили вщент. Тож єдиний вихід - зведення з нуля.

Нагадаємо, с. Посад-Покровське опинилося в епіцентрі бойових дій з початком повномасштабної війни й 9 місяців перебувало на лінії вогню. Щоденно зазнавало більше ніж 350 обстрілів усіма можливими видами зброї. Через це знищено понад тисячу будівель – житлових будинків і соціальної інфраструктури.

У квітні 2023 року Посад-Покровське було включено до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

Перш ніж оголосити тендери, Агентство відновлення провело публічні консультації з представниками будівельних компаній. Учасникам розповіли про план відбудови та обговорили процедуру закупівлі й основні тендерні вимоги. 




















Херсонська обласна військова адміністрація

Назад в раздел