«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

На порталі Дія тепер доступні дві оновлені послуги для будівельної галузі

25.07.2023


На порталі Дія тепер доступні дві оновлені послуги для будівельної галузі: 

◾️ Повідомлення про початок будівельних робіт СС1 або внесення змін у зареєстроване повідомлення:
https://diia.gov.ua/.../povidomlennya-pro-pochatok...

◾️ Заява на надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, внесення змін або скасування містобудівних умов та обмежень:
https://diia.gov.ua/.../zayava-na-nadannya-mistobudivnih...
 
Оновлення першої послуги полягає в наданні можливості внести зміни в раніше зареєстроване повідомлення про початок будівельних робіт за класом СС1. Раніше для цього потрібно було відвідати ЦНАП.
 
Зазначимо, що до класу СС1 відносяться невеликі громадські споруди, спортивні об’єкти, невеликі фермерські господарства тощо. Також під цю категорію підпадають будинки, які сьогодні зводять для розміщення переселенців і людей, які втратили житло через війну.
 
За час існування послуги «Повідомлення про початок будівельних робіт» через портал Дія надійшло майже 12,3 тисячі заяв.
 
Оновлення другої послуги полягає в наданні користувачам можливості подання заяви на внесення змін або скасування містобудівних умов та обмежень. Раніше послуга передбачала тільки можливість подання заяви на надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. З початку її існування через Дію надійшло більше 4 тисяч заяв.
 
У рамках модернізації обох послуг розширено перелік автоматизованих перевірок з метою зменшення кількості інформації, що вноситься замовником вручну.
 
Нагадаємо, в травні на порталі Дія стали доступні 3 покращені будівельні послуги:
 
◾️ Повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будпаспорта та повідомлення про зміну даних у зареєстрованому повідомленні;
◾️ Видача будівельного паспорта та внесення змін у виданий будівельний паспорт;
◾️ Декларація про готовність об’єкта до експлуатації на підставі будпаспорта.
 
Оновлення будівельних послуг на порталі здійснюється у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.



















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел