«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Обрано очільників Керівної Ради Національного органу стандартизації

26.06.2019

21 червня відбулось засідання Керівної Ради Національного органу стандартизації, на якому Головою Керівної Ради національного органу стандартизації* було обрано Олександра Петровича Гіленко,  заступника директора  Департаменту технічного регулювання Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Заступниками Голови Керівної Ради були обрані керівник  Департаменту консалтингу Міждержавної гільдії інженерів-консультантів Ірина Анатоліївна Лагунова та Президент асоціації «Укрелектрокабель» Анатолій Петрович Пушкар.

Представник Всеукраїнської громадської організації "Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів  архітектури" Нечепорчук Анатолій Антонович.

Склад керівної ради національного органу стандартизації затверджено наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 29.05.2019 № 916.

* Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» утворено постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2003 року № 1337.

Закон України «Про стандартизацію», який набрав чинності 03.01.2015 року, створює передумови наближення національної системи стандартизації до міжнародних і європейських норм та правил, а також реалізації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, зокрема в частині здійснення необхідної адміністративної та інституційної реформ. Відповідно до частини першої статті 11 Закону, Мінекономрозвитку було утворено Національний орган стандартизації, який розпочав свою діяльність 03.01.2015.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1163 «Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації» функції Національного органу стандартизації виконує державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості».


Інформацію використано з сайту МГІК

Назад в раздел