«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Олександр Кубраков підписав Меморандум про взаєморозуміння з найбільшою міжнародною організацією у сфері будівельного консультування

22.01.2024


Олександр Кубраков підписав Меморандум про взаєморозуміння з найбільшою міжнародною організацією у сфері будівельного консультування. Підписання відбулося разом з Нельсоном Огуншакіном, Генеральним директором Міжнародної федерації інженерів-консультантів FIDIC, яка об’єднує понад 40 тисяч фірм у більш ніж 100 країнах світу. Меморандумом передбачено співпрацю у напрямку реформування системи закупівель та втілення інфраструктурних проєктів в Україні, зокрема тих, що реалізуються спільно з міжнародними фінансовими організаціями (МФО).

«Обмін досвідом та інформацією між Міністерством та FIDIC сприятиме наближенню будівельних стандартів та процедур до європейських стандартів і прискорить вступ України до ЄС.

Варто зазначити, що підписання Меморандуму дозволить запровадити найкращі практики у сфері закупівель, інжинірингу та укладання контрактів, що сприятиме реалізації високоякісних інфраструктурних проєктів в рамках фінансування МФО», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Меморандум включає у себе:

- розробку Національних особливих умов для використання з контрактами FIDIC в Україні відповідно до правил та політики федерації;
- підвищення інституційного потенціалу України щодо реалізації спільних з МФО інфраструктурних проєктів;
- залучення представників FIDIC до організації освітніх заходів для замовників публічних закупівель, пов'язаних з інфраструктурною галуззю, для ознайомлення з проформами, публікаціями та напрямками діяльності FIDIC;
- збільшення потенціалу внутрішнього ринку професійних інжинірингових послуг та управління проєктами в Україні.

Проєкти, над якими буде проведена робота в рамках Меморандуму спрямовані на програми екстреного відновлення за різними напрямками: інфраструктура, енергетика, охорона здоров’я, освіта, сільське господарство тощо.

Міжнародна федерація інженерів-консультантів – найбільша міжнародна організація у сфері будівельного консультування. Вона є представницьким органом для національних асоціацій інженерів-консультантів і налічує понад мільйон інженерних фахівців та понад 40 тисяч фірм у понад у більше ніж 100 країнах світу.






















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел