«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Олександр Кубраков презентував Премʼєр-Міністру Норвегії комплексний державний підхід до відновлення житла

25.08.2023


Під час візиту Прем’єр-міністра Норвегії Йонаса Гара Стере до України, Олександр Кубраков висловив подяку голові уряду Норвегії за потужну підтримку, яку держава й суспільство надали нашій країні та її громадянам. Зокрема, за системну військову та фінансову допомогу.Урядова делегація відвідала міста на Київщини, які постраждали від російської окупації, та ознайомилася з ходом відновлення житлових будинків.


 

 

“Україна комплексно реалізує державну політику у сфері відновлення житла, яке було пошкоджене чи зруйновано внаслідок російської агресії. В травні ми запустили перший етап — ремонти осель вартістю до 200 тисяч гривень. Сьогодні цією послугою вже скористалися понад 10 тисяч українських родин. У серпні розпочався другий етап — компенсації за повністю знищене майно. Це означає, що держава компенсуватиме вартість знищеного житла для придбання нової оселі у будь-якій частині України. Важливо сказати, що державна політика відновлення постраждалого житла включає в себе цифрові інструменти контролю та звітності.

Програми відновлення житла розроблялись спільно з фахівцями Світового банку. Їх успішна реалізація дає перспективу розширенню участі фінансової організації, одним із ключових партнерів якої є Норвегія” — зазначив віце-премʼєр-міністр України з відновлення Олександр Кубраков.


 

 

Зазначимо, що внаслідок вторгнення росіян на Київщину навесні 2022 року в столичному регіоні пошкоджено понад 27 тисяч об’єктів інфраструктури, серед яких найбільше - житлових. Міста Буча, Ірпінь, селище Гостомель були пошкоджені на 70%. Завдяки активності мешканців громад за підтримки місцевої влади на деяких обʼєктах відновлювальні роботи та перші етапи відбудови почалися майже відразу після деокупації.






















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел