«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Під час зустрічі з американськими партнерами Олексій Чернишов обговорив подальшу відбудову України

05.09.2022


У межах візиту до США Урядова делегація на чолі з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим відбулась зустріч з  американськими неурядовими структурами та аналітичними центрами, на якій обговорили подальшу відбудову України, а також  презентували українську урядову програму Rapid Recovery for Survival (програма швидкого відновлення України).

“Розповів, що великий виклик на найближчі півроку — забезпечити для українців стабільний опалювальний сезон. Також працюватимемо над відновленням інфраструктури: житла, медичних та навчальних закладів, дитсадків, комунальних структур, доріг та мостів”, — повідомив Олексій Чернишов.

Також очільник Мінрегіона ознайомив із результатами реформи децентралізації. Він наголосив, що саме громади стали основою структури захисту держави.

Міністр зазначив, що Уряд готується до всіх кризових ситуацій та має чіткий план роботи, інструменти контролю якості та витрат.

“Однак ми потребуємо фінансової допомоги наших партнерів, щоб протистояти ворогу та вижити в складних умовах. Був радий продовжити діалог про відновлення. Пересвідчився, що ми з партнерами маємо спільне бачення майбутнього. Дякую DAI, HOVERLA / проєкт USAID в Україні, Atlantic Council, United States Institute of Peace та пану послу Вільяму Тейлору за цю надважливу дискусію”, — наголосив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, 29 серпня Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов розпочав робочу поїздку до США на чолі Урядової делегації. Ключові теми візиту: підтримка термінового відновлення та підготовка до опалювального сезону в Україні.




Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України






Назад в раздел