«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Програма «єВідновлення» працюватиме для підтоплених унаслідок підриву Каховської ГЕС регіонів

15.06.2023


Програма "єВідновлення" повною мірою стосуватиметься підтоплених унаслідок підриву Каховської ГЕС регіонів.

Відповідне рішення вже ухвалив Кабінет міністрів України, повідомила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. 

«Програма "єВідновлення" стовідсотково буде працювати для підтоплених регіонів. Наразі ОВА визначають зону підтоплень. До прикладу, на Херсонщині визначено 35 таких населених пунктів», – сказала урядовець.

️Вона зазначила, що в межах цієї програми мешканці постраждалих населених пунктів можуть розраховувати на компенсацію за знищене житло.

10 травня стартував проєкт "єВідновлення". Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджене внаслідок збройної агресії Російської Федерації, може подати заяву на отримання державної допомоги на ремонт.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з подолання наслідків цього злочину.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним відомствам якнайшвидше опрацювати питання надання грошової допомоги мешканцям підтоплених унаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС населених пунктів.









Назад в раздел