«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Проєкт «Пліч-о-пліч»: регіони України об'єдналися, щоб відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії росії

10.07.2023


Регіони України об'єдналися, щоби відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини, які найбільше постраждали від агресії росії.

Про це в Телеграмі повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

"Проєкт «Пліч-о-пліч» покликаний допомогти відновитися громадам нашої області, котрі найбільше постраждали від агресії Росії. Для цього 15 регіонів України об'єдналися, щоб відбудувати 26 населених пунктів Херсонщини", - йдеться в інформації ОВА.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба разом з начальником Херсонської ОВА Олександром Прокудіним відвідали села Високопільської та Кочубеївської громад, у яких вже почалися роботи з відновлення.

У Кочубеївській громаді, за відновлення якої відповідає Рівненська область, капітального ремонту потребують близько 150 будинків. 

У селах Заградівка та Орлове вже відремонтували 44 будинки. У них повністю або частково замінили дахи та вікна. Щодня над їх відновленням працюють 45 будівельників Рівненщини.

Окрім приватних будинків відновлять Заградівський будинок культури та Орлівський навчально-виховний комплекс.

Відбудовою сіл Високопільської громади опікується Хмельницька, Черкаська, Дніпропетровська, Тернопільська та Чернівецька області. 15 будівельних бригад відбудовують Архангельське, Іванівку та Новопетрівку. 

36 будинків із 924-х заявлених у селах цієї громади вже були капітально відремонтовані.

У селах Зарічне та Ольгине Високопільської громади патронатами - Чернівецькою та Дніпропетровською ОВА - планується відремонтувати 178 будинків.

“Пліч-о-пліч” - проєкт відновлення на рівні громада - громаді або регіон - регіону. Основний стейкхолдер відбудови в Україні - Міністерство відновлення та профільне Агентство відновлення, які задають напрямки та темпи відбудови. “Пліч-о-пліч” – підпроєкт ініціативи We Build Ukraine, яку презентувало Міністерство відновлення на Лондонській конференції. Мета We Build Ukraine – об’єднати всіх міжнародних партнерів, які долучені або планують доєднатися до відновлення України.











Назад в раздел