«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Роботи на магістральному водогоні, який будує Агентство відновлення, майже завершені

12.01.2024


Попри погіршення погодних умов будівельники у цілодобовому режимі виконують роботи на насосних станціях та камерах обслуговування. Також збивають лід з арматури, обігрівають бетонні конструкції. Після танення льоду та снігу відкачають воду. 

На кожній із ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технічного нагляду.
 
За сприяння Проєкту USAID "Економічна підтримка України" буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону. Усі звіти разом із результатами аудиту та експертизи, а також кошторисами для кожного виду матеріалів будуть оприлюднені одразу після проходження експертизи.
 
Магістральний водогін – один з найважливіших проєктів Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Його протяжність становить 145 кілометрів. Агентство відновлення почало працювати над проєктом з перших днів після підриву Каховської ГЕС. Паралельно з проєктуванням розпочалося будівництво.
 
Через підрив росіянами Каховської ГЕС близько мільйона людей з Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Томаківки, Покровська, Мар’янського та інших прилеглих населених пунктів залишилися без води.






















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел