«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Румунія може спрямувати частину прибутків енергокомпаній на відновлення енергетичної інфраструктури України

23.06.2023


Міністр енергетики України Герман Галущенко в межах Конференції з відновлення України у Лондоні провів зустріч з міністеркою закордонних справ Румунії Лумініцею Одобеску. 

Сторони обговорили заходи з посилення енергетичної безпеки в регіоні, а також допомогу українському енергосектору у відновленні та відбудові об’єктів інфраструктури, зруйнованих внаслідок російських атак.

Особливу увагу на зустрічі міністри приділили заклику Міністерства енергетики України до іноземних партнерів поділитися додатковими прибутками, які енергетичні компанії отримали в результаті розв'язаної росією війни в Україні, що зумовило істотні стрибки цін на енергоринках, а відтак - незаплановані доходи їхніх гравців.

У відповідь на це звернення міністр енергетики Румунії Вірджил Даніель Попеску проінформував українську сторону про готовність румунських колег розглянути цю ініціативу.

Під час зустрічі в Лондоні Герман Галущенко та Лумініца Одобеску обговорили шляхи і напрямки реалізації відповідних намірів.

Нагадаємо, першою рішення про спрямування 10%, або EUR12 млн, надприбутків на відновлення України ухвалила Міжнародна енергетична компанія Ignitis Group зі штаб-квартирою у Вільнюсі (Литва).









Міністерство енергетики України


Назад в раздел