«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Ryanair представив інвестиційний план відновлення української авіаційної галузі обсягом у 3 мільярди доларів

24.07.2023


Головний виконавчий директор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі представив основний інвестиційний план відновлення української авіаційної галузі обсягом у 3 мільярди доларів. Про це йшлося під час зустрічі з командою Міністерства відновлення на чолі із віце-прем’єр-міністром з питань відновлення – міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим. 



 

«Ключовим в умовах війни для нас залишається збереження придатності авіаційної інфраструктури та кваліфікації персоналу. У той же час відновлення польотів буде можливим як тільки дозволить безпекова ситуація. Проте вже зараз ми працюємо над рішеннями та інвестиційними планами, які дозволять швидко запустити літаки. Вдячний за лідерство у відновлення нашої авіагалузі, конкретні пропозиції та рішення компанії Ryanair – відданому партнеру України», – заявив Олександр Кубраков.
 
Інвестиційний план включає базування до 30 нових літаків Boeing 737 MAX вартістю понад 3 мільярди доларів США в 3 основних аеропортах України. Таким чином українські громадяни зможуть мати доступ до найнижчих цін на авіаквитки в Європі.
 
Також план передбачає повернення до України авіакомпанії за низькими тарифами протягом 8 тижнів після відновлення повітряного простору. Це дозволить виконувати 600 рейсів щотижня з головних аеропортів України.


 


«Ryanair була другою за величиною авіакомпанією в Україні до незаконного російського вторгнення в лютому 2022 року. Після того, як це вторгнення буде успішно відбито, і небо над Україною знову відкриється, Ryanair повернеться в Україну, з’єднавши основні аеропорти України з понад 20 столицями ЄС, і ми тісно співпрацюємо з українським урядом, щоб відбудувати українську авіацію, промисловість та економіку», – наголосив головний виконавчий директор Ryanair Group Майкл О’Лірі

Крім того, Ryanair хотіла б відкрити щоденні внутрішні рейси між Києвом, Львовом і Одесою, щойно ці аеропорти зможуть їх обслуговувати.
 
Загалом, протягом перших 12 місяців після повернення Ryanair готова запропонувати понад 5 мільйонів місць до та з України та в межах країни.





















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України


Назад в раздел