«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Скорочено на ₴1,5 мільярда фінансування проєкту відбудови за принципом «краще, ніж було»

15.09.2023


Об’єм фінансування експериментального урядового проєкту комплексної відбудови населених пунктів за принципом “краще ніж було” скоротили на 1,5 млрд.

Про це під час засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке проходило в Харкові 14 вересня, повыдомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм.

«Протокол засідання уряду від 1 вересня 2023 року щодо зменшення на 1,5 млрд грн (фінансування, - ред.) для реалізації експериментального проєкту, який було надіслано нам. Згідно з цим протоколом, ми звернулись до всіх адміністрацій по всіх регіонах, де розташовані експериментальні проєкти, щодо врахування і надання додаткової інформації», — зазначив Найєм.

За його інформацією, кошти з проєкту запропонували направити на захист об’єктів критичної інфраструктури протягом цієї зими.

Як зазначив на брифінгу після засідання начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, село Циркуни, яке входить до урядової програми, наразі вже розміноване на 100%, ніяких відновлювальних робіт саме за урядовою програмою там ще не починали.

“Ми знаємо, що є організаційні питання у Агенції відновлення щодо реалізації цього проєкту, і про це потрібно говорити відверто і чесно. І визнавати свою спроможність щодо таких проєктів”, - сказав Синєгубов.

Довідково: 25 квітня уряд визначив шість населених пунктів, де відбудова проходитиме комплексно й за новими принципами. Це Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

25 липня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив, що 3,3 млрд грн спрямовується на реалізацію в цьому році експериментального проєкту комплексного відновлення населених пунктів за принципом «відбудувати краще, ніж було».













Назад в раздел