«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Служба відновлення в Дніпропетровській області отримала фінансову допомогу від Уряду Словаччини на будівництво магістрального водогону

01.09.2023


Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України підписало угоду про благодійну допомогу зі Словацьким Агентством з міжнародного співробітництва та розвитку (SAIDC)Служба відновлення в Дніпропетровській області отримала допомогу у 200 тисяч євро від Уряду Словаччини.

Ці гроші витратимо на експериментальний проєкт будівництва магістрального водогону, який реалізуємо відповідно до постанови Кабміну №566 від 6 червня 2023 року.

Проєкт спрямований на мінімізацію наслідків знищення Каховської ГЕС військами рф, і це вперше в історії України, коли будуємо масштабний проєкт за такий короткий час. Загальну вартість проєкту зараз оцінюємо орієнтовно у 13,5 млрд грн і вперше отримали грошову допомогу від іноземних партнерів.

До цього внеску від уряду Словаччини всі потреби відбудови закривали з держбюджету – з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Наразі Агентство відновлення запустило першу нитку водогону на ділянці Інгулець – Південне водосховище – це забезпечило 25% потреби у питній воді для Кривого Рогу. Повністю завершити будівництво 145 кілометрового водогону плануємо у листопаді цього року.

Зусилля українських інженерів, військових і будівельників допомогли запобігти техногенній і гуманітарній катастрофі, втім попереду багато роботи.



















Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Назад в раздел