«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Сьогоднішня ліквідація ДАБІ – перший крок у реформі містобудування, – Олексій Чернишов

16.03.2020

На позачерговому засіданні Уряду за участі Президента України Володимира Зеленського 13 березня 2020 року було прийнято рішення про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ).

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що завдяки такому кроку процес отримання державних послуг у будівельній сфері буде прозорим, зручним і з мінімальним впливом чиновників на прийняття таких рішень.

Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, обов’язки ДАБІ будуть розподілені між трьома новоствореними центральними органами влади: Державною сервісною службою з містобудування, яка виконуватиме реєстраційні функції, Державним агентством з технічного регулювання та Державною інспекцією з містобудування, яка виконуватиме функцію нагляду і контролю за будівництвом.

Уже в середу Уряд призначить відповідних виконуючих обов’язки, які надалі проводитимуть державну реєстрацію цих органів. Перехідний період за його словами триватиме до 3 місяців.

«Наше завдання – прийняти швидкі та ефективні заходи щодо подолання корупції і запровадження прозорої системи в сфері будівельного ринку. Для цього першочергово маємо внести зміни у діюче законодавство», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.


Інформацію використано з сайту Мінрегіону

Назад в раздел