«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Сталий розвиток України, підтримка термінового відновлення та підготовка до опалювального сезону - інвестиційний пріоритет наших партнерів із США

04.09.2022


У рамках Урядової делегації до США на чолі з Міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим відбулась низка ділових зустрічей. 

Так, Міністр Олексій Чернишов зустрівся з Дон Ґрейвз, Першим заступником Міністра торгівлі США (Deputy Secretary of Commerce).

Серед ключових тем — продовження тісної співпраці США з нашою країною. 

«Ключові висновки розмови: США впевнені у перемозі нашої країни, тому не вважають, що починати відбудову України зарано, а також готові продовжувати надавати допомогу Україні, у т.ч. підтримувати зусилля з відбудови. Міністерство торгівлі США підтримуватиме в Адміністрації США та в Міністерстві фінансів США запит української сторони щодо необхідності додаткового фінансування України. Також Мінторг США проведе консультації з DFC та Ексімбанком США для визначення шляхів фінансування проєктів в Україні. Мінторг США готовий активно залучати американський бізнес до всіх проєктів в Україні, у т.ч. з відбудови нашої держави», — зазначив Олексій Чернишов.

Також Міністр зустрівся із Ретою Джо Льюїс, президенткою та головою ради директорів Ексімбанку США (President and Chair of the Board of Directors). Обговорили практичні кроки посилення фінансування EXIM. За словами Міністра, Україні необхідні додаткові кошти на відновлення критичної інфраструктури та для вирішення житлових проблем українців, які втратили житло через агресію рф. Фінансування також піде на потреби виживання України цієї зими.

Крім того, очільник Мінрегіону провів зустріч із генеральним директором DFC (Chief Executive Officer) Скоттом Натаном, головним операційним директором (Chief Operating Officer) Агнес Дасевіч та керівником апарату DFC (Chief of Staff) Ребеккою Брокато.

Представники DFC висловили готовність продовжувати підтримку бізнес-проєктів в  Україні та розпочати реалізацію нових.

Як повідомив Олексій Чернишов, DFC означили можливість опрацювання проєктів, пов’язаних з побудовою та розвитком в Україні індустріальних парків.

«Україна повністю транспарентна для всієї американської допомоги та співпраці», — підсумував Міністр.

Нагадаємо, 29 серпня Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов розпочав робочу поїздку до США на чолі Урядової делегації. Ключові теми візиту: підтримка термінового відновлення та підготовка до опалювального сезону в Україні.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України





Назад в раздел