«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Цифровізація будівельних послуг на ЄДЕССБ зменшує корупцію

03.11.2021

Електронні будівельні послуги сприяють подоланню корупції у сфері будівництва – у цьому впевнені майже 20 тисяч користувачів Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі Дія. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Дудченко.

«Цифровізація адміністративних послуг у сфері будівництва стала важливим інструментом у подоланні галузевої корупції. Як свідчать результати опитування, близько 80% респондентів – а це майже 20 тисяч користувачів – відзначили, що будівельні е-послуги сприяють боротьбі з корупцією у сфері будівництва», – наголосив Олександр Дудченко. 

Зазначимо, в опитуванні щодо якості будівельних послуг, яке заповнюють користувачі після оформлення на порталі Дія, взяли участь близько 25 тисяч користувачів. З них:

  • 18259 (74%) користувачів залишилися задоволені роботою з будівельними е-послугами, а 5345 (22%) оцінюють як задовільні;
  • 19093 (77%) користувачів відзначають, що електронні будівельні послуги на Порталі Дія сприяють боротьбі з корупцією у сфері будівництва.

Продовжуючи роботу над цифрофізацією послуг у сфері будівництва, Мінрегіоном спільно з народними депутатами та експертами розроблено  концепцію змін до законодавства, який відображено у законопроєкті № 5655. Наразі робоча група від Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування готує законопроєкт до другого читання. Зміни, які впроваджують цифровізацію процесів у сфері містобудування покликані унеможливити корупцію. 

Єдина державна електронна система у сфері будівництва, новий реєстр та будівельні послуги на порталі Дія реалізуються за співпраці Мінцифри з Мінрегіону та за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS».

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що на порталі Дія можна отримати 11 електронних послуг у сфері будівництва.


Інформацію використано з сайту Мінрегіону

Назад в раздел