«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Третя конференція з відновлення України, яка відбудеться в Берліні 11-12 червня 2024 року, буде потужним сигналом солідарності

13.10.2023


«Конференція, яка пройде 11-12 червня 2024 року…стане черговим сильним політичним сигналом солідарності з Україною з боку міжнародної коаліції», - сказав керівник «робочого штабу Україна» в МЗС ФРН Жан Фрьолі на міжнародній конференції «Україна та ми: що російська агресія означає для Європи» в Берліні.

Він зазначив, що робота над підготовкою до конференція вже починається спільно Німеччиною та Україною.

Фрьолі підкреслив, що думати про реконструкцію України треба в світлі її руху в ЄС.

«Ми хочемо сформувати процес відновлення України разом зі шляхом до Євросоюзу… Ми віримо в майбутнє України, маємо допомогти їй перемогти та побудувати майбутнє всередині ЄС», - сказав він.

Уже під час збройної боротьби країни треба планувати та працювати над «величезними завданнями та викликами, які стоять між сьогоденням і майбутнім», додав дипломат.

Керівник «робочого штабу Україна» перерахував 5 негайних стабілізаційних заходів, які необхідно робити вже зараз. Це енергетична інфраструктура, житло, розмінування, стратегічна інфраструктура, негайне відновлення для продовження роботи економіки. Ці заходи першочергові.

«Але треба думати і на довгу перспективу. Зусилля мають починатися вже зараз», - сказав Фрьолі.









Назад в раздел