«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Триває співпраця Мінрегіону з польськими експертами щодо відбудови комунальної інфраструктури України

20.06.2022


У Мінрегіоні відбулася робоча зустріч заступниці Міністра Наталії Хоцянівської з польськими експертами щодо відбудови, реконструкції та модернізації відновлення комунальної інфраструктури України, зокрема з водопостачання, водовідведення, теплопостачання та поводження з відходами.

На зустрічі були присутні директор Департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Мінрегіону Андрій Ведмідь, керівників профільних структурних підрозділів міністерства, голова правління ТОВ “Гданські води” Ришард Гаєвський, голова правління ТОВ “Порт чистої енергії” Славомір Кішкурно, координатор технічної допомоги для України Юрій Жерліцин, комерційний директор ТОВ “Блейкан Холдінг” Януш Задрош та голова правління ТОВ “Територія метрополії Гданськ-Гдиня-Сопот” Міхал Лех Гласер.

«Ми вдячні Польщі за суттєву допомогу з перших днів збройної агресії рф. Зокрема, за надані реагенти, генератори та інше важливе обладнання, яке необхідне для діяльності комунальних підприємств. А також за її готовність й надалі підтримувати Україну та надавати допомогу у відновленні», – зазначила під час зустрічі Наталія Хоцянівська.

Сторони обговорили напрямки реформування галузі житлово-комунального господарства, зокрема щодо надання комунальних послуг. Польська сторона надала свої пропозиції щодо вибору та застосування новітніх технологій з метою мінімізації негативного впливу на довкілля та досягнення максимального задоволення потреб споживачів. 

За результатами зустрічі було домовлено про посилення співпраці, взаємодопомогу, а також передачу успішного польського досвіду з імплементації Європейських директив.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Україна та Польща співпрацюватимуть у сфері розвитку громад.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України 






Назад в раздел