«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Тривають відновлювальні роботи у багатоквартирних будинках на вул. Чорнобильській та вул. Лобановського у місті Києві

14.09.2022


Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов разом із міським головою Києва Віталієм Кличком ознайомився зі станом проведення відновлювальних робіт у багатоквартирних будинках на вул. Чорнобильській та вул. Лобановського у Києві.

Першим будинком, який відвідав Міністр, був багатоквартирний 16-ти поверховий (126 квартир) житловий будинок на вул. Чорнобильській. У ньому від пожежі вщент вигоріли 64 квартири і частково пошкоджені 62 квартири.

«Будинок на Чорнобильській повністю оновлюють на основі вцілілої бетонної конструкції. У квартирах будуть зроблені оздоблювальні роботи.  Говорив із жителькою однієї з квартир. І вона, і сусіди дуже сподіваються на повернення в рідні стіни. До кінця листопада всі роботи планують завершити. І цей будинок, й усі будинки, які відновлює київська влада, передбачають термомодернізацію. У цьому — моя повна підтримка!» — повідомив Олексій Чернишов. 

Другим будинком, який відвідав Міністр, був багатоквартирний 27-ми поверховий (126 квартир) житловий будинок на вул. Лобановського. У ньому постраждало 16 квартир.

«Увесь світ бачив влучення ракети у будинок на вулиці Лобановського та вщент згорілий будинок на Чорнобильській. Уряд та місцева влада роблять все, щоб повернути людям своє житло. Будинок на Лобановського відновлюють із застосуванням унікальних рішень — нарощують моноліт. Велика подяка будівельникам за непрості технологічні рішення. Попереду — складні роботи з конструктивом. Повне завершення робіт заплановано на кінець квітня 2023 року. Разом з тим, у тій частині будинку де живуть мешканці, йде підготовка до запуску системи опалення», — зазначив Олексій Чернишов.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України виділив місту Києву із резервного фонду державного бюджету 200 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України



Назад в раздел