«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Турецька Dolsar допоможе у відновленні Каховської ГЕС і будівництві Канівської ГАЕС

05.10.2023


3 жовтня в Туреччині відбулося підписання Меморандуму щодо співпраці між компаніями DOLSAR MÜHENDISLIK ANONIM SIRKETI та Укргідроенерго. Про це повідомила ПрАТ «Укргідроенерго».

Меморандум скріпили підписами заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго Богдан Сухецький та координатор міжнародних проєктів DOLSAR Джем Акер.

У документі зазначається про наміри підприємств взаємодіяти у питанні відновлення Каховської ГЕС та будівництві Канівської ГАЕС.

«Російські окупанти підірвали машинну залу та водозливну греблю Каховської ГЕС, що призвело до руйнувань та за результатами попередньої оцінки можна зробити висновок про необхідність здійснення заходів щодо відновлення Каховської ГЕС», - йдеться у Меморандумі.

Також у меморандумі зазначено, що розвиток паливно-енергетичного комплексу України має на сьогодні пріоритетний статус.

DOLSAR MÜHENDISLIK ANONIM SIRKETI - турецька компанія, що вже більше 50 років успішно працює на турецькому ринку та у 19-ти країнах світу у сфері інженерних консультацій, послуг технічного нагляду та консалтингу на масштабних інфраструктурних об’єктах енергетики (в тому числі гідроелектростанції, теплові станції, лінії електромереж, електричні підстанції та інше), об’єктах транспортної промисловості (мости, дороги, тунелі, залізниці, порти, аеропорти), об’єктах водного господарства (греблі, трубопроводи, насосні станції). В Україні DOLSAR працює з 2020 року і надає свої послуги цілій низці об’єктів інфраструктури.

В сфері гідроенергетики DOLSAR вже надав свої послуги на більш ніж 200  об’єктах, загальна потужність яких складає близько 35 000 МВт.

DOLSAR є членом FIDIC, EFCA та FTCEA і працює в проєктах, які фінансують МБРР, ЄБРР, ЄІБ, Європейський Союз, Світовий Банк, Азіатський банк розвитку, Програма розвитку ООН, Японське агентство міжнародного співробітництва, німецька KfW, Ісламський банк розвитку та інші.  Крім того, компанія входить до складу 10 найкращих технічних радників глобальних кредиторів.


photo1696404625.jpeg

photo1696404625 (5).jpeg

photo1696404625 (6).jpeg







Назад в раздел