«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Бучанському районі відбудовано Загальцівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини

18.08.2023


На Київщині, у Бучанському районі, відбудовано Загальцівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка входить до складу Бородянського центру первинної медико-санітарної допомоги. Бородянський ЦПМСД включає 15 амбулаторій загальної практики сімейної медицини та 23 фельдшерсько-акушерських пункти. 

З перших днів повномасштабної війни частина Київської області перебувала під тимчасовою окупацією російськими військами. Найнебезпечнішими місцями тут тоді були Буча, Ірпінь та Гостомель, де й відбувались найзапекліші бої. Весь цей час у містах і селах процвітало мародерство, терор та жорстоке поводження з місцевими. Частина Київщини перебувала під російською окупацією 38 днів. 

Внаслідок прямого влучення російського снаряда Загальцівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини зазнала значних ушкоджень: було пошкоджено опорну стіну, дахи, вікна тощо. Зараз завдяки спільним зусиллям партнерів та благодійних організацій, вдалося побудувати нову амбулаторію на одного сімейного лікаря та провести ремонт. 

Вже найближчим часом відбудеться відкриття нової амбулаторії, де мешканці Київщини зможуть отримати потрібну медичну допомогу.  

Внаслідок повномасштабної війни росії проти України чимало медичних закладів було пошкоджено або вщент зруйновано. Ворог щоденно продовжує завдавати ударів по медичній інфраструктурі. Попри це Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами продовжують працювати та відновлювати медичні заклади, адже це є запорукою доступності медичної допомоги. 

Від початку повномасштабної війни на Київщині повністю відновлені 75 об’єктів медзакладів, ще 70 – відновлені частково. 

Загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 409 об’єктів медзакладів та 186 – зруйновані вщент. 357 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 416 – відновлені частково. 

Довідка: у проєкті з відновлення амбулаторії взяли участь Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), міжнародна організація «Проджект ХОУП» (Project HOPE) та благодійна організація «Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів». 

48869-whatsapp_image_2023_08_17_at_08_28_15.jpeg










Міністерства охорони здоров'я України

Назад в раздел