«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Харкові впродовж 2023 року відновили 57 будинків, які було пошкоджено внаслідок обстрілів армією рф

27.12.2023


57 будинків, пошкоджених внаслідок обстрілів Харкова армією рф, були відновлені впродовж 2023 року. Масштабні ремонтні роботи проводилися на Північній Салтівці, у П’ятихатках та в інших районах. Як зазначив міський голова Ігор Терехов, для відбудови в Харкові не чекають на закінчення війни. Відновлювати пошкоджені ворогом будинки почали ще у 2022 році, адже внаслідок масованих обстрілів без даху над головою залишилися понад 150 тис. харків’ян. Крім того, Харків прихистив понад 200 тис. вимушених переселенців з деокупованих територій та зони бойових дій, значна частина яких планує залишитися у місті.

Паралельно з відновленням житлового фонду розробляється оновлений Генеральний план розвитку міста Харкова та триває пошук додаткових джерел фінансування, адже міський бюджет не в змозі покрити усі необхідні витрати. За попередніми підрахунками збитки, завдані місту внаслідок обстрілів російською армією, вже сягають 9,5 млрд дол. США.

За словами Ігоря Терехова, у наступному році відновлення житла залишиться пріоритетним для Харкова. Так, капітальний ремонт та реконструкцію планують виконати в близько 160-ти будинках. Зокрема, будівельники відновлять пошкоджені конструктиви, відремонтують фасади, покрівлі та проведуть роботи з термомодернізації.

«Ми постійно працюємо над тим, щоб якнайшвидше відбудувати місто, відновити житло та повернути харків'ян додому», - наголосив Ігор Терехов.






















Харківська міська рада

Назад в раздел