«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Миколаєві за підтримки Данії стартує проєкт із розвитку громади

13.03.2024


У Миколаєві розпочинається новий проєкт щодо розвитку громади і підтримки уразливих категорія населення. Його реалізують за фінансової підтримки Данії.

Головними виконавцями є організації «Українська освітня платформа» та «Молодь України». Місто допомагатиме впроваджувати проєкт.

11 березня в офісі відновлення та розвитку нашої громади підписали меморандум, спрямований на об’єднання та координацію зусиль всіх учасників. Свої підписи під документом поставили мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, директор напряму стратегічного розвитку та комунікацій «Української освітньої платформи» Ірина Косар та голова «Молоді України» Максим Коваленко».

У заході також взяли участь представники данської неурядової організації «DanChurchAid» - керівник програм DCA в Україні Мар’яна ван Влєт, співробітник з питань грантових програм DCA в Україні Надія Круте.

Це великий проєкт. У його рамках передбачається надання 45 грантів, на кожен з яких виділятимуть до 15 тисяч доларів.

«Міністерство закордонних справ Данії виділило для Миколаївщини гроші – близько 25 мільйонів гривень. Їх отримуватимуть громадські організації, благодійні фонди, релігійні громади, ОСББ Миколаєва, щоб реалізовувати свої ініціативи на місцях», - розповів Максим Коваленко.

Гранти надаватиме «DanChurchAid». Наразі розпочинається перший етап проєкту, він передбачає інформування та навчання організацій, які отримуватимуть фінансування, визначення найбільш актуальних потреб громади. Другий етап, в рамках якого запланована власне реалізація конкурсних ідей, стартує у квітні.

Олександр Сєнкевич подякував нашим друзям за підтримку громади під час війни, наголосивши, що такі ініціативи роблять Миколаїв сильнішим.

«Данія є нашим добрим другом. Королівство вже надало нам дуже важливу допомогу. Сьогодні за його підтримки розробляється стратегічний документ –  Майстер-план, який стане основою повоєнної відбудови міста. Кожного дня наша співпраця міцнішає і Данія стає все більшим помічником у відбудові Миколаєва. Я дякую за допомогу у такі складні часи», - сказав Олександр Сєнкевич.












Миколаївська міська рада

Назад в раздел