«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Миколаєві за сприяння Міжнародної організації міграції облаштовують гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб

11.04.2024


Миколаїв відвідала делегація представників Міжнародної організації міграції (МОМ) на чолі з генеральною директоркою Емі Поуп. 

Метою їх візиту було обговорення поточної гуманітарної ситуації у місті та відвідування об'єктів, що виконуються за сприяння МОМ у Миколаєві. 

Зокрема, делегація оглянула гуртожиток у Заводському районі, який ремонтується за кошти організації. Там їх зустріли мер Миколаєва Олександр Сєнкевич та його заступник Анатолій Петров. Ремонтні роботи розпочали в грудні і на цей час вони вже на стадії завершення. У кімнатах встановили нові металопластикові вікна, облаштували стіни, стелі, підлоги. Зробили ремонт в приміщеннях загального користування: кухнях, туалетах, душових кімнатах та коридорах.     

“Разом з керівництвом Міжнародної організації міграції оглянули один з об'єктів, на якому вони виконують роботи, а саме гуртожиток. Ми його готуємо для внутрішніх переселенців, як з самого міста Миколаєва, регіону так і з Херсонської області. Ми це робимо для того, щоб надалі тут можна було облаштувати нормальні умови життя для тих, хто не може проживати у себе вдома. Найближчим часом цей об'єкт буде закінчено і ми зможемо сюди заселяти людей”, - сказав мер Олександр Сєнкевич.

Гуртожиток розрахований приблизно на 300 осіб. Після завершення всіх робіт кімнати за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) обладнають необхідними меблями та технікою.  

“Ми працюємо з багатьма міжнародними організаціями. Компанія GIZ забезпечить це приміщення меблями та обладнанням. І вже після цього ми зможемо приймати людей, яким на даний момент немає де проживати через те, що у них пошкоджене житло або тих, хто переїхав до Миколаєва з інших міст”, - додав заступник мера Анатолій Петров.

Це не єдиний проєкт у місті, який втілюється у життя з допомогою МОМ. Миколаїв співпрацює з організацією вже протягом двох років. За їх підтримки у місті реалізується багато різноманітних проєктів, пов'язаних як з об'єктами критичної інфраструктури, так і соціальними.   













Миколаївська міська рада

Назад в раздел