«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Мінрегіоні триває робота над впровадженням європейського Регламенту щодо якості будівельної продукції

28.10.2021

Оприлюднено результати двох науково-технічних розробок, спрямованих на реалізацію положень Закону «Про надання будівельної продукції на ринку». Йдеться про впровадження в Україні Регламенту ЄС 305 щодо будівельної продукції. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська. 

«Мінрегіон продовжує роботу над імплементацією Закону “Про надання будівельної продукції на ринку”. Серед актуальних завдань – затвердження переліків регламентних технічних специфікацій. Їх розроблення потребує ґрунтовного наукового аналізу. Нагадаю, що із набуттям чинності закону вітчизняна будівельна продукція має відповідати передовим європейським вимогам щодо якості та безпечності», – зауважила заступниця Міністра.  

Ознайомитися з основними результатами науково-технічних розробок можна за посиланням: https://bit.ly/3vTw8tH

Зазначимо, у рамках робіт із комплексного оновлення нормативного забезпечення у будівництві Мінрегіоном у 2021 році фінансується розроблення близько 60 національних стандартів на будівельну продукцію. Окрім того, до Національного органу стандартизації (ДП «УкрНДНЦ») подано додаткові пропозиції щодо розроблення стандартів у 2021 – 2022 роках, які планується включити до Додатка 2 Програми робіт з національної стандартизації на 2021 рік.

Із проєктом документа, підготовленого ДП «УкрНДНЦ», можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3ATHcId

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд затвердив формат електронних документів містобудівної документації.


Інформацію використано з сайту Мінрегіону


Назад в раздел