«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Тростянці Сумської області відновлюють будинки, пошкоджені у березні 2022 року під час окупації

08.04.2024


Відновлення двох будинків виконується Службою відновлення і розвитку у Сумській області.

В одному з будинків вже завершений демонтаж пошкоджених конструкцій будівлі, встановлені міжкімнатні перегородки, змонтовані нові вікна та балконні металопластикові блоки. Наразі будівельники виконують роботи з монтажу внутрішньоквартирних мереж електропостачання та каналізації. Розпочали підсилення зовнішніх опорних стін металевими конструкціями. Також планується утеплення фасаду та роботи над внутрішнім оздобленням квартир та місць загального користування.



У другому будинку триває капітальний ремонт. Він зазнав руйнувань вже вдруге —  після ракетно-шахедних ударів 14 березня цього року. Наразі тут проводиться улаштування стяжки та гідроізоляційного шару покрівлі, проводиться демонтаж пошкоджених металопластикових конструкцій.

Згідно з проєктом, будинок буде утеплений, оздоблений фасад, встановлені  квартирні вхідні двері. Самі квартири будуть базово облаштовані. Також планується відновлення всіх комунікаційних мереж. Капітальний ремонт для мешканців 60 квартир багатоповерхівки планується завершити цього року.



Обидва житлові будинки зазнали серйозних пошкоджень ще у березні 2022 року під час окупації. Тростянець – 20-тисячне місто на Сумщині, за 30 кілометрів від російського кордону. В перший день повномасштабного вторгнення ворог зайшов в Тростянець та понад місяць тримав місто в заручниках, під обстрілами артилерії, ракет та авіації.











Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел