«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Житомирі відновлено дві школи пошкоджені внаслідок війни

23.11.2023


Масштабну відбудову ліцеїв №26 та №1 у Житомирі здійснили у межах проєкту «EU4UASchools: Build Back Better» який реалізується за сприяння ПРООН і фінансується Європейським Союзом. Спільними зусиллями ЄС, UNDP та Міністерства відновлення були відремонтовані приміщення і незабаром буде придбане необхідне шкільне обладнання. 


 

«Послідовно працюємо над відновленням різних секторів інфраструктури – транспортної, енергетичної, житлової. Однією з важливих складових для повернення українців до гідного життя навіть в умовах війни є наявність сучасної і безпечної освітньої інфраструктури.
 
За підтримки міжнародних партнерів маємо новий результат: завдяки відбудові ще двох шкіл понад 1000 учнів зможуть повернутися до навчання», – прокоментував Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.



 

 

Під час робіт було замінено дах та вікна, проведено ремонт на горищі та в класах, усунені тріщини, а також встановлені відмостки, аби захистити фундамент будівлі від дощової води з даху.
 
Також учнів забезпечать партами, стільцями, дошками та книжковими шафами.



 

 

Нагадаємо, у лютому 2023 року UNDP запустила проєкт, що передбачає проведення ремонтних робіт у 50 школах, які зазнали пошкоджень внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Між Європейським Союзом та UNDP була підписана угода на суму €14 мільйонів.
























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел