«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Україна разом з JICA продовжує реалізовувати Програми та Проєкт екстреного відновлення та реконструкції

17.10.2023


Олександр Кубраков, Віце-прем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України, зустрівся зі старшим віце-президентом Японського агентства міжнародного співробітництва JICA - Japan International Cooperation Agency Наокі Андо. Під час зустрічі обговорили подальшу співпрацю у рамках спільного Проєкту та спільних Програм екстреного відновлення та реконструкції. 


 

Співпраця в першу чергу має на меті відновлення пошкодженої інфраструктури. Для цього буде втілено низку проєктів швидкого впливу (ПШВ), що спрямовані на реконструкцію інфраструктури у Дніпрі, Києві, Миколаєві, Одесі, Харкові та Херсоні. JICA надасть Україні технічну підтримку, а також допоможе з навчанням спеціалістів.
 
«Навесні разом з JICA ми підписали грантові угоди на суму близько $600 млн. Наша ціль покрити з цих коштів нагальні потреби у відновленні транспорту, енергетики, управлінні відходами, водопостачанні та інших сфер економіки. Сьогодні ми обговорили продовження співпраці у цих напрямках і реалізацію Проєкту екстреного відновлення та реконструкції. Разом з Урядом Японії ми вже відбудовуємо інфраструктуру сучасно та оперативно, втілюючи принцип Build Back Better – відбудувати краще ніж було.


 

 

У довгостроковій перспективі наша співпраця сприятиме системному перезапуску економіки та поверненню українців додому. Для нас важливий японський досвід – країни світового технологічного гіганта, що долав наслідки післявоєнних руйнувань та природних катаклізмів», – прокоментував Олександр Кубраков.


 

 

Довідково. Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) координує офіційну допомогу Уряду Японії іншим державам. Агентство відновило свою роботу в Україні з початку 2023 року. Раніше цього року у рамках співпраці Японія уже передала першу партію техніки для відновлення Ірпеня Київської області.























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел