«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Україна та Японія готують до підписання низку важливих документів

08.01.2024


У Києві, 7 січня, відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Міністра закордонних справ Японії Йоко Камікави.

Сторони зосередили увагу на питаннях підтримки Формули миру Президента України, реалізації реформ, співпраці у сфері інфраструктури, цифровій та атомній галузях, підготовки до Конференції відновлення в Токіо. 

«Продовжуємо зміцнювати торговельні відносини та зв’язки між українським і японським бізнесами. Ми провели зустрічі вже з двома бізнес-делегаціями з Японії й зацікавлені в розміщенні в Україні виробництв провідних японських компаній. Розраховуємо, що на Конференції відновлення в Токіо наступного місяця матимемо практичні результати», — відзначив Денис Шмигаль.

Зі свого боку Міністр закордонних справ Японії підтвердила, що її країна готує для підписання низку важливих документів. Сторони наголосили, що спільним завданням є залучення якнайбільшої кількості приватних японських компаній до відбудови України.

Денис Шмигаль привітав успішне завершення японського головування у Групі Семи. І подякував за увагу, приділену Україні в порядку денному G7.

Очільник українського Уряду також висловив подяку Японії за всебічну підтримку, а також вагому гуманітарну та фінансову допомогу. Зокрема, за рішення Японії виділити 1 млрд доларів на забезпечення гуманітарних проектів і відбудову з готовністю збільшити цю суму до 4,5 млрд доларів через механізми міжнародних інституцій.


Денис Шмигаль: Україна та Японія готують до підписання низку важливих документів

Денис Шмигаль: Україна та Японія готують до підписання низку важливих документів











Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України

Назад в раздел