«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Україна запрошує німецький бізнес до відбудови

20.02.2023


18 лютого, на полях Мюнхенської безпекової конференції Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів робочу зустріч з Федеральним міністром економічного співробітництва і розвитку Німеччини Свеньєю Шульце. 

У центрі уваги переговорів — участь Німеччини у відбудові України, оборонна підтримка та співпраця України з німецьким оборонним сектором.

 
«Сьогодні ключовим пріоритетом відбудови є енергетика, критична інфраструктура — все те, що дозволить українцям повернутись додому і стабілізувати життя в громадах. В рамках цієї роботи нам необхідна міжнародна підтримка, зокрема наших німецьких партнерів, їх бізнесу та експертів.
 
Зі свого боку ми працюємо над тим, щоб відбудова була максимально прозорою, відкритою та підзвітною. Саме тому особливу увагу приділяємо роботі в рамках Донорської координаційної платформи, де кожен донор буде чітко розуміти, які потреби відбудови в Україні і як ефективно використовуються їх кошти для забезпечення цих потреб», — заявив Олександр Кубраков.
 
Сторони погодились, що для успіху відбудови безальтернативною є участь бізнесу, який має позитивний досвід реалізації інфраструктурних проєктів, а Уряди обох країн підтримають підприємців у розвитку міжнародного співробітництва.
 
Так, в рамках ранкової зустрічі з німецьким бізнесом Олександр Кубраков запросив компанії Німеччини приєднатись до відбудови інфраструктури.


331422120_526029263007350_357471815646757002_n.jpg












Назад в раздел