«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У майбутній відбудові українських територій ключову роль повинні відігравати жінки

21.07.2023


Роль жінок у відбудові України визначна. Саме цій темі була присвячена спеціальна подія Українського жіночого конгресу, яка відбулась 20 липня.  

Одну з панелей заходу – «Ключові виклики під час відбудови» – відкрила Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, в умовах війни всі жінки знаходяться на своєму місці та беруть на себе відповідальність. Вони займають керівні посади в органах місцевої влади, очолюють Координаційно-консультативні центри підтримки цивільного населення або надають психологічну допомогу нашим ветеранам і внутрішнім переселенцям.

Водночас важливим залишається створення засад для повернення тих українських жінок, які виїхали за кордон. Повернувшись, вони хочуть бути впевненими у майбутньому: своєму і своїх дітей. Йдеться про умови життя, можливість отримання освіти, працевлаштування та безпеку загалом. Всі разом ми й повинні будувати таке майбутнє для України.

Ключовим викликом після звільнення усіх наших територій посадовиця назвала ментальне здоров’я нації.

«Ми маємо відновити людину. Бо саме людина стоїть у центрі відбудови. Зберегти людину ментально – це наш головний виклик. І наші жінки знають, як це робити», – наголосила Віцепрем’єр-міністр.









Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України


Назад в раздел