«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Уряд Південної Кореї дозволить корейським бізнесменам відвідувати Україну для переговорів стосовно їхньої участі в проєктах реконструкції і відбудови

07.08.2023


Південна Корея вирішила дозволити до 30 бізнесменів відвідувати Україну кожного разу для потенційних проектів реконструкції та відновлення за особливих винятків щодо поїздок, повідомили в неділю офіційні особи та джерела в галузі, знайомі з цим питанням.

Сеул висловив намір брати активну участь у допомозі у відновленні країни, зруйнованої війною після війни з росією, і бізнес-спільнота в інфраструктурі та інших секторах також приєдналася до цього кроку.

Раніше цього місяця офіційні особи заявили, що уряд планує дозволити бізнесменам в’їжджати в Україну для проектів реконструкції, зробивши винятки із заборони на в’їзд до країни з лютого минулого року.

Згідно з детальними планами, уряд встановить обмеження на кількість подорожуючих бізнесменів не більше ніж 30, а тривалість їх перебування буде обмежена двома тижнями на поїздку, повідомили джерела.

Відповідно до корейського законодавства вони подорожуватимуть за «винятковим використанням паспортів», і з цього місяця міністерство закордонних справ отримує заявки від бізнесменів.

Якщо кількість заявників перевищує ліміт, їм буде запропоновано скоригувати час їх від’їзду, щоб кількість мандрівників не перевищувала квоту.

З огляду на спеціальні вказівки, встановлені для винятків щодо поїздок в Україну, очікується, що багато корейських компаній відвідають країну, щоб вивчити можливості участі в потенційних проектах реконструкції.

Реконструкцією зацікавилися будівельні та інфраструктурні компанії, підприємства комунального та енергетичного секторів.

На урядовому рівні делегація на чолі з міністром земель Вон Хі Рьоном планує відвідати Україну пізніше цього місяця для обговорення проекту реконструкції з офіційними особами в Києві.

Окремо Мінпром організовує власну делегацію з енергетичних і заводських компаній, яка планує відвідати Україну в жовтні.

Такі зусилля прискорилися після того, як президент Юн Сук Йоль здійснив несподіваний візит до України в липні та пообіцяв надати пакет безпеки, гуманітарної допомоги та допомоги у відбудові.










Інформаційне агентство Yonhap

Назад в раздел