«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Уряд Південної Кореї планує дозволити бізнесменам поїздки в Україну для реалізації проєктів з відбудови

24.07.2023


Уряд Південної Кореї планує дозволити бізнесменам в'їжджати в Україну для проектів реконструкції, зробивши винятки із заборони на в'їзд до країни, яка постраждала від війни. 

Це рішення було частиною заходів, які вживає уряд після того, як на початку цього місяця президент Юн Сук Йоль здійснив раптовий візит до України та пообіцяв надати пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та допомоги у відбудові.

З лютого минулого року уряд зберігає заборону на в’їзд по всій Україні. Але уряд планує у виняткових випадках дозволити бізнесменам в'їзд до країни для програм післявоєнної реконструкції, кажуть чиновники.

Це не перший випадок, коли уряд дозволяє корейським підприємствам в’їжджати в охоплену війною країну.

У 2007 році уряд наклав заборону на поїздки до Іраку, але корейські компанії подорожували в країну з винятковим використанням своїх паспортів.

Цього тижня Асоціація міжнародної торгівлі Кореї планує провести зустріч представників міністерства торгівлі та будівельних, інфраструктурних та енергетичних компаній, зацікавлених у проектах відновлення України.

Питання дозволу на візити в Україну може виникнути під час зустрічі, призначеної на вівторок, повідомили чиновники.

Уряд також розглядає можливість відправлення делегації у складі високопоставлених урядовців і бізнесменів в Україну для обговорення проектів реконструкції, вартість яких, за оцінками, перевищує 1 трильйон доларів США.








Назад в раздел