«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Уряд перерозподілив між громадами кошти на 70 проєктів із відновлення

30.08.2023


Кабінет Міністрів України 29 серпня ухвалив рішення про перерозподіл з державного бюджету субвенцій між громадами на 1,7 мільярдів гривень. 

Кошти будуть спрямовані на 70 проєктів. З них 26 проєктів знаходяться на завершальному етапі. Ще 44 відібрані робочою групою під час конкурсу, який завершився в червні 2023 року.
 
Проєкти будуть фінансуватися за кошти Європейського інвестиційного банку у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.
 
Нові проєкти розташовані в 19 областях. Серед них – 17 об’єктів освіти, 8 закладів охорони здоров’я, 10 ЦНАП, 3 об’єкти водопостачання та водовідведення, 2 житлових будівлі для внутрішньо переміщених осіб тощо.
 
Зокрема, будуть реалізовані такі проєкти:

  • облаштування відділення інтенсивної терапії та трансплантації - сепарації клітин крові міської клінічної лікарні №4 в м. Дніпро;
  • капітальний ремонт водопровідної мережі в Первомайському районі Миколаївської області;
  • будівництво Обласного центру екстреної медичної допомоги у м. Черкаси;
  • капітальний ремонт будівлі для розміщення ВПО у Кропивницькому районі Кіровоградської області;
  • реконструкція будівлі для розміщення ЦНАП в селищі Нова Басань Чернігівської області та інші.

В рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України у 2017-2019 роках були затверджені 205 проєктів, з яких 103 – вже завершені. Ще 26 подовжують реалізовуватися. Решта проєктів знаходяться на тимчасово окупованих територіях або територіях ведення активних бойових дій.

Довідково. Згідно фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» загалом залучено 200 мільйонів євро, які скеровані на відновлення соціальної та критичної інфраструктури, об’єктів житлово-комунального господарства тощо.



01002mjn-8552.jpeg

















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел