«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У селі Черкаська Лозова на Харківщини завершують відновлення амбулаторії

08.02.2024


У Харківській області майже завершені роботи з відновлення амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Черкаська Лозова, яка була пошкоджена росіянами ще на початку повномасштабної війни. Також в регіоні вже відновили амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селищі Лісне.

З перших днів повномасштабного вторгнення Харківщина, як прифронтовий регіон, зокрема й Малоданилівська громада була під постійними артобстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого було пошкоджено та зруйновано вщент багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної. 

Так, навесні 2022 року у результаті влучання ворожих снарядів були частково зруйновані амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Черкаська Лозова та селищі Лісне.

Однак, завдяки спільним зусиллям партнерів, держави та місцевої влади, вдалося відновити дах в амбулаторії с. Черкаська Лозова та встановлені вікна в амбулаторії с-ща Лісне. 

Крім того, завдяки реалізації проєктів в рамках Фонду ліквідації наслідків збройної агресії були виділені кошти на капітальний ремонт частково зруйнованих будівель амбулаторій. Йдеться про ремонт покрівлі, зовнішніх та внутрішніх опорних стін, перекриттів, дверей, склопакетів, інженерних комунікацій тощо. Також у медзакладах проведуть роботи з підвищення рівня енергетичної ефективності будівлі та енергозбереження. 

Амбулаторія у с-щі Лісне відновила свою роботу ще з жовтня 2023 року, а в амбулаторії с. Черкаська Лозова ще тривають роботи зі встановлення нового котла. Обидві амбулаторії надають первинну медичну допомогу населенню Малоданилівської громади. Протягом року у медзакладах отримують медичну допомогу близько 4 тис. пацієнтів. 

Майже два роки повномасштабної війни російська армія щоденно обстрілює та бомбардує цивільну інфраструктуру України. Попри це МОЗ разом із партнерами продовжують працювати та відновлювати медичні заклади, аби медична допомога була доступною кожному.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни росією було пошкоджено 1523 об’єкти медзакладів та ще 195 – зруйновано вщент. 502 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 362 – відновлені частково.

 




















Міністерство охорони здоров'я України

Назад в раздел