«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У селі Озера Гостомельської громади повноцінно відновила роботу гімназія після відновлення

15.12.2023


У селі Озера Гостомельської громади повноцінно відновила роботу гімназія № 1. На території навчального закладу розташовані два корпуси, в одному з яких навчаються школярі. В іншому корпусі функціонує дошкільне відділення.

Під час воєнних дій на Київщині будівля гімназії зазнала руйнувань. Був пошкоджений дах, вибиті вікна та двері. Приміщення дошкільного відділення внаслідок прямого влучання снаряду було зруйновано на 75%.

Ремонтні роботи з відновлення приміщень школи та дитсадка здійснювалися як за рахунок місцевого бюджету, так і за кошти громадських організацій та фондів. Так, завдяки благодійній допомозі в приміщенні школи були замінені вікна та двері. Також відновлено будівлю дошкільного відділення гімназії, зокрема, здійснено реконструкцію зруйнованої частини, відновлено дах, замінено вікна і двері.

Крім того, коштом благодійників та місцевого бюджету провели роботи щодо переоблаштування та ремонту приміщення овочесховища під укриття для дитсадка, розрахованого на 140 осіб. Сьогодні дошкільний заклад відвідують 40 вихованців.

Водночас за рахунок місцевого бюджету на території гімназії встановили та облаштували швидкоспоруджуване модульне укриття. Воно може вміщувати до 100 осіб, на сьогодні в закладі навчаються 77 учнів. Завдяки будівництву сховища з 28 листопада 2023 року освітній процес у гімназії організовано за очною формою навчання. Окрім цього, з 30 листопада 2023 року в приміщенні гімназії розпочався освітній процес для 112 учнів ліцею № 2 за змішаною формою навчання у другу зміну.


    

   












Київська обласна військова адміністрація

Назад в раздел