«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У селі Плоске Броварського району відновлюють пошкоджений ліцей

29.12.2023


На Київщині продовжують відбудовувати об’єкти коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Зокрема, активно тривають роботи з відновлення Плосківського ліцею, який був значно пошкоджений внаслідок бойових дій.

Капітальний ремонт будівлі розпочався на початку вересня 2023 року. Відповідно до проєкту заплановано відновити зовнішні стіни та внутрішні перегородки, провести ремонт покрівлі, замінити вікна і двері. Також передбачено повне відновлення частини будівлі, яка згоріла. Крім того, буде прокладено нові інженерні мережі та утеплено фасад ліцею.

Протягом трьох місяців підрядник вже виконав низку робіт. Зокрема на обʼєкті демонтували зруйновану частину будівлі, провели утеплення та оздоблення зовнішніх стін, замінили більшу частину вікон та дверей на нові. Наразі будівельники завершують монтаж віконних та дверних блоків, продовжують монолітні й фасадні роботи та закінчують цегляну кладку зруйнованих стін. Крім того, паралельно працюють над відновленням інженерних мереж та опорядженням внутрішніх приміщень.

Капітальний ремонт буде виконано з урахуванням інклюзивності та доступності, адже в закладі 4 із 14 класів – інклюзивні класи. Роботи тривають в посиленому режимі, оскільки на час проведення ремонту діти навчаються у дві зміни в приміщенні дитячого садочка. Загалом ліцей відвідують майже 300 учнів.

Нагадаємо, що Київщина також є лідером у створенні нових місць для дітей дошкільного віку. Протягом 2023 року в області створили понад 2,5 тис. додаткових місць у садках, зокрема, цього тижня відкрили новозбудований садок у Калинівці, Фастівського району.


afda000b-7ee4-415c-9996-1484de7f6b39.jpg












Київська обласна військова адміністрація

Назад в раздел