«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У селі Циркуни під Харковом запланована реалізація 4 масштабних проєктів з відбудови житлового сектору

31.07.2023


Під час брифінгу начальник ХОВА Олег Синєгубов розповів про відновлення одних з найбільш постраждалих населених пунктів Харківщини – Циркунів та Старого Салтова.

Навесні село Циркуни включили до переліку урядової програми, що працюватиме за принципом – «відбудувати краще, ніж було». Наразі у Циркунах вже запланована реалізація 4 масштабних проєктів з відбудови житлового сектору.

«Попри побоювання, що через обстріли Циркуни виключать з програми відновлення, населений пункт залишається в проєкті. Є постанова Кабінету Міністрів, відповідно до якої село буде відновлюватися. Зі свого боку ми мали забезпечити і скоординувати всі дії щодо розмінування, воно там проведено вже на 95%», – сказав Олег Синєгубов.

Також начальник Харківської ОВА наголосив, що у селищі міського типу Старий Салтів проходить відновлення 3 багатоквартирних житлових будинків, школи та амбулаторії.

«Ми включаємо наші проєкти до всіх можливих джерел фінансування для того, щоб забезпечити максимальне залучення коштів для відновлення громад», – прокоментував Олег Синєгубов.

Село Циркуни перебувало під окупацією 72 дні. У ньому зруйновані всі підприємства та значна частина житлової забудови.











Назад в раздел