«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Україні повністю або частково відновили 865 медзакладів, пошкоджених рф

13.02.2024


Впродовж майже двох років повномасштабної війни російська армія продовжує завдавати удари по українській інфраструктурі, в тому числі й медичній, зокрема по лікарнях, амбулаторіях, пологових, поліклініках тощо. Однак, попри це, в Україні працюють над відновленням медзакладів, аби медична допомога була доступна кожному. 

За понад 23 місяці війни у різних регіонах України було відновлено повністю або частково 865 об’єктів медзакладів. Зокрема, 504 об’єкти відновлені повністю та ще 361 – частково. Найбільше – в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

На сьогодні відновлення медичної інфраструктури є одним із ключових та пріоритетних аспектів для забезпечення доступності медичної допомоги населенню. Саме тому попри постійні ворожі обстріли та бомбардування МОЗ разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури, аби наші лікарні у цей складний час могли працювати та надавати медичну допомогу населенню. 

Також зазначимо, що за цей час ворог пошкодив 1525 об’єктів медзакладів та ще 196 об’єктів зруйнував повністю (об’єкти відновленню не підлягають). 

Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Київської та Чернігівської областей. У повному обсязі отримати інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо. 

Крім того, російська армія пошкодила 103 автівки екстреної медичної допомоги, 258 автомобілів знищила та 125 автівок «екстренки» захопила. 












Міністерство охорони здоров’я України

Назад в раздел